Another box of Hotcorn

vineri, 28 decembrie 2007

Sport nu inseamna fotbal

Citeam hotnews.ro si am intrat pe sectiunea sport. Asta a fost ultima picatura: prima pagina continea urmatoarele stiri: "Pandurii si-au tras antrenor portughez", "Mircea Lucescu: E posibil sa revin la Dinamo", "Benfica nu renunta la Dica", "Surpriza pregatita de CFR Cluj nu este Lucarelli" si "Echipa anului 2007 are 7 jucatori din Premier League". Sport? Mai bine zis fotbal. M-am saturat sa aud "stiri din sport" cand de fapt ni se baga pe gat de fiecare data aceleasi povesti cretine din vietile personale ale super starurilor noastre fotbalistice. Cand ii vad pe prezentatori cum zambesc si cat de fericiti sunt prezentand numai si numai fotbal mi se face scarba. A ajuns de interes public viata lui Mutu de exemplu; a ajuns sa ne intereseze cand, cu cine si ce au mai facut batatorii de minge. Inteleg ca e sport national, dar totusi, exista o limita. Aproape peste tot unde vad sport, vad fotbal; iar cand o revista sau un post are curajul sa ofere publicului si altceva, se duce naibii tot rating-ul. Vorba aia, romanul se pricepe la politica si la fotbal (nu stiu la care se pricepe mai bine). Si nici macar fotbal nu mai e; e un fiasco, un scandal elodian continuu, despre care toti zic ce zic si eu, dar pe ascuns balesc in fata televizoarelor asteptand cu nerabdare sa afle ce a mai facut Chivu. Daca nu ar fi asa, nu ar face rating astfel de stiri si s-ar scoate din program. Insa, pe oricine intrebi ar zice "Da, e prea mult fotbal" si totusi in continuare asta ni se serveste.
Da, ne-am calificat la 2008. Oameni buni, calificarea este un nimic si nu ma intereseaza ce zic unii. Suntem a 3a echipa din lume la handbal feminin si noi suntem exaltati de calificarea "tricolorilor". Cand aud de tricolori imi vine sa sar pe geam. Tricolori in stanga, tricolori in dreapta. Avem mult mai mult de 11 sportivi de care putem fi mandri cu adevarat si poate ca e vremea sa punem accentul si pe alte sporturi, unde va garantez ca avem reusite mult mai semnificative decat o calificare neinsemnata din punctul meu de vedere (daca vom face ceva la Euro 2008, numai cuvinte de lauda pentru "baietii nostri"; pana atunci, s-o lasam mai moale cu fotbalul).
P.S: Microbistii inraiti, incultii, tiganii, scuipatorii de seminte nu au ce cauta pe blogul asta. (Asta in caz ca sunteti o categorie din cele de mai sus si v-ati simtit ofensati de ce am avut de zis)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sincera sa fiu eu cred ca notiunea de "fotbal" este una abstracta deoarece nu mai inseamna sport. Nu mai are o definitie proprie, incat sa insemne doar sportul in sine. Inseamna scandaluri ( bani, sex, droguri, petreceri, batai, arestari ) si se uita ceea ce e mai important, si anume placerea de a juca si de a sustine o echipa cu adevarat. Si "tinutul" cu o echipa nu mai este ceea ce a fost. Cand echipa "favorita" castiga, e cea mai tare, toti tin cu ea, dar atunci cand pierde un meci, suporterii incep show-ul de injuraturi, batai, nervi si acuzatii. Sincera sa fiu sunt dezgustata de orice are legatura cu fotbalul. Sunt atatea sporturi pe care ai spus si tu ca avem un succes poate mai mare decat la fotbal si sunt ignorate. Romania, ce pot spune altceva...

Anonim spunea...

oina e sportul nostru national de fapt.

LocKi spunea...

Oina o fi sport national pe hartie, dar in orice tara din lume, sportul national e cel mai jucat si urmarit. Asadar, fotbalul.