Another box of Hotcorn

luni, 28 ianuarie 2008

90 de ani

Disclaimer: pentru anumite persoane acest articol poate parea plictisitor si neinteresant (este despre comunism); daca te numeri printre acestea, imi pare rau pentru tine.
Daca ai ajuns pana aici si inca citesti, probabil stii ca pe 26 ianuarie 2008 s-au implinit 90 de ani de la nasterea lui Ceausescu. Iar pe 25 decembrie 2007, 18 ani de la unul dintre cele mai fericite evenimente din trecutul Romaniei: executia sotilor Ceausescu. Te deranjeaza ca am folosit sintagma "cele mai fericite evenimente"? Apasa pe x-ul ala din dreapta sus ca nu prea ai ce cauta aici. Revenind: sunt de parere ca este benefic pentru noi sa ne reamintim aceasta data istorica, atat pentru ca a fost o mare victorie a romanilor cat si pentru a nu uita acele vremuri groaznice, de care din pacate ne reapropiem.
Era comunista a fost fara indoiala cea mai neagra perioada din viata Romaniei; o perioada in care tot ceea ce realizasera stramosii nostri a fost calcat in picioare; Economia a fost distrusa, dar cel mai grav, au fost distruse vieti. Securitate, lagare de concentrare, CAP-uri, pe scurt, iadul pe pamant a cuprins tara noastra. Romania era in paragina din toate punctele de vedere, dar totusi la televizor se arata cat de bine o duce economia; culmea tristetii este ca unii chiar inghiteau gogosile astea, ca sa nu zic rahatul. Unii (securistii, turnatorii, javrele) au trait bine in perioada aceea si acum plang melancolic dupa tiran si chiar au tupeul sa isi exprime public regretul ca a fost asasinat. Ma rog, motivul pentru care m-am hotarat sa scriu articolul nu a fost comemorarea in sine, ci modul in care aceasta a fost facuta de postul Pro Manea. Uitati cam ce zic inteligentii de acolo: "Dar ce se ascunde dincolo de imaginea dictatorului din est care a îngrozit întreaga lume? Cine a fost cu adevărat omul Nicolae Ceauşescu? Cum era el în relaţiile cu cei apropiaţi? Era un tată iubitor? Un soţ afectuos? Cum şi-l amintesc cei din anturaj?" Omul asta a distrus o tara intreaga si ei se intreaba daca era un tata si un sot iubitor? Prefer sa-l stiu un sot si un tata mort, decat "iubitor". Nu ma intereseaza decat ca a fost un dictator si ca intr-un tarziu a primit ceea ce merita. O alta problema am cu lichenii care tin neaparat sa isi expuna prostia crunta in public, prin intermediul commenturilor. Uitati cateva exemple: Marian zice ca "Ceausescu a schimbat destul de mult in bine economia Romaniei". Ei na? Hai nu ma innebuni! Pai mai Mariane, in cazul asta eu zic sa gasesti tu una dintre pustile cu care a fost executat, sa o indrepti spre creierul tau (concentreaza-te bine cand tragi, ca tinta e mica) si sa apesi tragaciul. Poate te intalnesti cu idolul tau intr-o tara cu economia asa cum iti place tie. Nik spune ca "era mult mai bine pe timpul lui ceausescu". Nik, ia-te de mana cu Marian ca si el prinde express-ul spre timpul ala. Iar zlo, pune capac closetului cu replica "era mult mai bine pe timpul lui ceausescu". Nu mai are rost sa comentez. Nici nu ma mir ca a reusit sa ajunga presedinte un cizmar mediocru, daca in tara asta traiesc asemenea specimene. Ma inspaimanta ideea ca daca Romania va avea un nou dictator, nu vor mai fi destui revolutionari... Oribil gand...

Niciun comentariu: