Another box of Hotcorn

miercuri, 9 ianuarie 2008

Totul are o limita... in afara de nesimtire

"Un sofer bucurestean a blocat ieri circulatia troleibuzelor pe bulevardul Iuliu Maniu din sectorul 6, dinspre Pasajul Lujerului catre Valea Cascadelor, dupa ce si-a parcat masina pe banda a doua a soselei." Sursa: Libertatea.
Sa privim in primul rand din punctul de vedere al soferului (presupunand ca nu era un nesimtit notoriu - ceea ce nu cred): poate omul avea nevoie sa ajunga undeva urgent ca sa salveze viata cuiva (presupun si eu), iar cum zapada a condus la disparitia multor locuri de parcare din Bucuresti a fost nevoit sa-si lase masina in mijlocul strazii; doar in acest caz as intelege un asemenea gest si doar in conditiile in care ar reveni in cel mai scurt timp posibil pentru a elibera circulatia.
Totusi sunt mai mult decat convins ca nu aceasta a fost situatia. In loc sa caute un loc liber de parcare (ca desi Videanu nu a facut nicio parcare subterana dintre cele cu care se lauda, locuri unde poti opri fara sa incurci circulatia se gasesc), cetateanul a decis sa traga frana de mana si sa-si lase automobilul exact in calea troleibuzelor. Din propria experienta va spun ca este infernal sa circuli cu troleul chiar si fara sa patesti asa ceva. Nu-mi pot inchipui ce le trecea sarmanilor inghesuiti ca sardelele, in timp ce nesimtitul nepasator isi vedea de treaba.
Politistii declarau ca nu au ce face, intrucat trebuie sa gaseasca soferii ca acestia sa-si mute automobilele. Un fel de "Domnule sofer, daca se poate si nu va suparati, mutati-va si dumneavoastra masina va rugam frumos, ca blocati circulatia"; in loc sa le ridice rablele fara drept de apel, "organele" isi plang incompetenta si se targuiesc cu asemenea nesimtiti care se cred smecheri si sunt convinsi ca nu vor pati nimic.

Niciun comentariu: