Another box of Hotcorn

joi, 10 ianuarie 2008

Zeus Basescu

Am observat ca multi cititori de presa online au opinii si convingeri penibile in legatura cu scandalul privind investirea Noricai Nicolai si isi iau aere de inteligenta dandu-si cu parerea in commenturi pe diferite site-uri ale ziarelor din capitala. Acest lucru se petrece nu numai online ci si la orice colt de strada unde romanii (atotstiutori in domeniile fotbal si politica) tin prelegeri precum Moromete in poiana lui Iocan, despre cum trebuie reparata tara si cat de bine face Basescu. In loc sa se ghideze dupa legile statului, ei (poporul) arunca vorbe in vant si deja ajung sa se creada capabili sa decida cine ar trebui sa fie un ministru... Cand te gandesti ca altii trec prin facultati ca sa ajunga sa stie cate ceva despre politica asta. Romanul nostru de rand, e insa deja invatat in domeniu si are vaste cunostinte. Mi-e sila cand vad turmele de votanti indoctrinati cum sustin ca niste zombie ideile unei persoane care a avut ca scop obtinerea puterii din prima zi in care a fost investit. Macar in ultimul timp, a mai deschis poporul ochii si a tras un semnal de alarma la referendum, dar o mare parte din oameni ramane indobitocita de un om ale carui trasaturi definitorii sunt viclesugul si oportunismul. Hmmm... Poate am supraestimat oile mai sus mentionate; nu cred ca sunt ele in stare sa gandeasca singure, ci doar mesteca ce le da Basescu din dosul domniei sale si scuipa inapoi sub pretextul ca au opinii bine fondate si obiective.
Ultima afirmatie a domnului presedinte este ca el decide cine este numit ministru iar premierul doar propune. Aici ii dau dreptate lui Basescu; a citit bine Constitutia care zice in felul urmator: "În caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, Presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului." Dar decizia Curtii Constitutionale il cam obliga pe presedinte sa semneze actul, chestiune pe care refuza sa o faca , pentru a nu fi un simplu notar. A refuza investirea unei persoane, din considerente pur personale si subiective este o aberatie. Basescu nu va investi o persoana nepatata la Justitie cum sustine cat il tin plamanii, ci va numi persoana care ii satisface cel mai bine domniei sale nevoile personale. Scrisoarea lui Tariceanu catre Basescu a fost foarte corecta, foarte directa si foarte intepatoare (desi cred ca a fost scrisa de Crin Antonescu intrucat premierul nu ar ataca atat de puternic) si a pus punctul pe i, reiterand ce am spus si eu: presedintele nu poate refuza numirea in functie pentru ca nu ii place domniei sale candidatul; iar mascarada cu "opinia publica" pe care Basescu a afisat-o este un truc ieftin, deoarece de multa vreme nu mai stie el care este opinia publica si nici nu-l intereseaza. Apropo de scrisoare, mai pupinbasestilor, dar cu dosarul "Flota" sau "Casa din Mihaileanu" cum e? N-o vreti pe Norica Nicolai la Justitie ca asa va zice Zeus, dar de el, care e printre cei mai patati dintre toti, nu va atingeti? Nu ma intelegeti gresit, n-o sustin pe Norica Nicolai; sincer, mi-e indiferent cine va fi ministru pentru ca in timpul vietii mele tara asta nu va iesi din rahat; insa vreau sa aud motive plauzibile pentru refuzul numirii in functie, nu scuze jalnice care ascund antipatia personala.
Pentru cei care se simt ofensati de ce am scris (si care probabil in dictionarul meu intra in categoria "oi" sau "pupinbasesti"): puteti sa cititi oficiosul (Evenimentul Zilei pentru necunoscatori) in loc sa va pierdeti vremea pe blogul acesta pe care va reamintesc ca nu va obliga nimeni sa-l lecturati.

Niciun comentariu: