Another box of Hotcorn

joi, 10 ianuarie 2008

Primariile contraataca

Anunt o stire care nu se refera la Bucuresti, insa in spiritul extinderii temei blogului si din simplul motiv ca era o chestiune mult prea amuzanta pentru a o trece cu vederea, va prezint urmatoarele randuri: "Consiliul Judeţean Braşov a cumpărat un autobuz supraetajat, din care turiştii ar urma să admire de la înălţime centrul istoric al oraşului. Reprezentanţii Primăriei susţin însă că autobuzul, care a costat 300.000 de euro, nu poate intra pe străzile înguste din centrul vechi. În aceste condiţii, investiţia ar putea deveni inutilă." Sursa: Realitatea.
M-a bufnit rasul cand am citit articolul. Deci cum? Au cumparat un autobuz prea lat pentru oras, autobuz care a si costat o tona de bani. Genial. Acum stau si ma intreb: cat de inguste pot fi strazile in Brasov, chiar si cele din centrul vechi? Ca ultima oara cand am fost in acest frumos oras (insa cu administrarea cam schioapa se pare), nu mi s-au parut a fi prea inguste pentru un autobuz.
Fiind de turisti inteleg ca este inalt, dar lat? Totusi, nefiind expert in domeniul strazilor, voi admite ca e posibil sa aiba dreptate reprezentantii Primariei iar mijlocul de transport in comun sa nu poata fi indesat printre monumentele istorice. Insa, asta nu scuza greseala de a-l cumpara. Cum adica sa cumperi un autobuz de 300000 de euro, iar apoi sa realizezi ca nu il poti folosi? Nu ar trebui facute niste masuratori? O ruleta intinsa peste strada ar fi rezolvat cu usurinta problema. Eh... Mai greu cu ganditul in avans...

Niciun comentariu: