Another box of Hotcorn

miercuri, 16 ianuarie 2008

E clar. Ne crede tampiti.

Este vorba, dupa cum sper ca banuiti de Traian Basescu. "Presedintele" a dat o declaratie la 19:20 care a inlaturat orice dubiu referitor la (i)moralitatea si intentiile domniei sale.
Si-a inceput speechul vorbind despre fixatia pe care o are vis-a-vis de Norica Nicolai, dandu-si singur in cap debitand niste prostii greu de inghitit de catre un om cu un simt minim al realitatii (poate doar daca esti pupinbasesc convins sa nu te prinzi cat batea campii). Basescu afirma ca unii politicieni si ziaristi "rau-intentionati" si de "rea-credinta" sustineau, in mod eronat, ca datele despre cariera de procuror a Norica Nicolai au fost sustrase din mapa de cadre (document al Securitatii). Presedintele a incercat sa ne duca de nas spunand ca de fapt informatiile despre fosta procuroare apar in dosarul profesional, document atestat de o lege aparuta in 2004. Cat de prosti ne crede? Cat de tembel sa fii sa nu te prinzi de greseala? Norica Nicolai este acuzata de incalcarea legii in anii '90 iar legea referitoare la dosarele profesionale a aparut in 2004, an in care respectiva nu mai era procuror. Asfel este evident ca Basescu a facut rost de mapa de cadre intocmita de Securitate si acum o numeste cu nonsalanta dosar profesional.
Totodata, Zeus se batea cu pumnii in piept zicand ca nu va numi ca ministru al justitiei o persoana fara o cariera politica si morala imaculata. In acest caz, domnia sa nu prea are ce cauta la carma tarii, intrucat nu are niciun fel de cariera imaculata, nici politica si sub nicio forma, morala. Eu nu-mi amintesc ca Basescu sa fii invocat dosarul profesional al Monicai Macovei cand a numit-o pe aceasta in functie. Cand il auzeam cum turuia despre lipsa de moralitate si onoare, aveam impresia ca isi face o autocaracterizare perfecta.
In fine, a mai aberat putin pe tema ministerului justitiei, ducand probabil cu zaharelul niste cetateni bine-intentionati, dar care nu prea inteleg ei cum e cu realitatea. Insa nu a spus nimic despre deja arhi-mediatizatul "dom' profesor" care apare in convorbirile dintre Omar Hayssam si Ciprian Nastasiu. De ce oare? E deja evident ca el este profesorul. Acum trebuie sa gaseasca o metoda prin care sa iasa basma-curata, metoda pe care probabil nu a descoperit-o pana azi. Astept cu nerabdare abordarea acestui subiect de catre domnul "presedinte" (am pus ghilimele pentru ca nu il recunosc ca presedintele acestei tari, al meu si consider ca a ajuns pe scaunul puterii printr-o conjunctura foarte nefericita pentru noi).

Niciun comentariu: