Another box of Hotcorn

joi, 10 ianuarie 2008

Natura pierde in fata lacomiei

Proprietarul Palatului Universul doreste sa ridice in parcul Cismigiu 4 turnuri avand fiecare 27 de etaje. Las problemele morale si legale la o parte (deocamdata) pentru ca ma simt nevoit sa mentionez in primul rand motivatia initiativei: "turnurile ii vor ajuta sa se orienteze pe cei care vin in parc". Da, exact asta a spus presedintele comisiei tehnice de urbanism, domnul Viorel Hurduc, in timp ce sustinea cu inflacarare necesitatea ridicarii constructiilor. Nu stiu de ce, insa imi vine greu sa fiu de acord cu acesta. Dar cine stie, e posibil ca unii cetateni sa fie surprinsi plimbandu-se prin Cismigiu si realizand ca s-au ratacit in jungla plina de animale salbatice si de flora inspaimantatoare, fara busola, in mijlocul iernii, deci fara muschi pe copaci care sa le indice nordul. Inspaimantator gand. Intr-adevar, turnurile vor fi steaua noastra calauzitoare, care ne va scoate din intunericul parcului infricosator si ne va conduce spre libertate. Bravo Hurduc, bravo.
Interesant este ca proprietarul nu detine pamant decat pentru unul din turnuri, dar pentru "estetica" doreste sa le ridice si pe celelalte surate, chit ca nu are parcelele necesare; doar e Romania, gasim noi o solutie ca de-aia suntem inventivi.
Motivele pentru care nu se va infaptui aceasta catastrofa sunt: parcul Cismigiu este zona protejata asa ca din start proprietarul isi poate lua adio de la turnuletele sale, iar o asemenea constructie ar duce la suprasolicitarea strazii Brezoianu care are doar o banda pe sens.
Insa, nu se stie niciodata cand o sa vedem 4 bete iesind din Cismigiu. Doamne fereste...

Niciun comentariu: